? Kérdések a kádakról, a Méta Kft ajánlásával


 

- Hogyan tisztítsuk a kád felületét?

Az akryl termékek karbantartást igényelnek: csak karcolásmentes, folyékony tisztítószerrel szabad kezelni, meleg vízzel öblíteni (max.: 60 fok), puha ronggyal törölni. Szemcsés súrolószerek alkalmazása kerülendő. Erősen elhanyagolt felületet tisztítás után finom polírozó anyaggal lehet fényesíteni.

A különféle hígítók, körömlakk és annak lemosója a forró tárgyak, mint pl. cigaretta vagy elektromos berendezések károsítják a kád felületét.

- Erősebb, mélyek karcok is javíthatók az alábbiak szerint:

1.Finom csiszolás 1000-es csiszolópapírral 
2. Utócsiszolás 2000-es vízpapírral 
3. Polírozás az akryl polírozóval illetve az autóápolásban is használt polírozó szerrel

- Mi a hidromasszázs?

hidromasszázs lényege a kád oldalába szerelt fúvókákon keresztül áramló intenzív vízsugár. A fürdővizet egy erre a célra beépített halk szivattyú folyamatosan forgat, melyhez a dúsító szelep levegőt kever apró buborékok formájában. Az erős vízsugár nemcsak a test külső felületét mozgatja meg, hanem a bőr alatti szöveteket, izmokat is masszírozza. A hidromasszázs ellazít, enyhíti a testi-lelki feszültséget. Megszünteti, de legalábbis enyhíti a reuma, illetve a balesetek okozta ízületi és izomfájdalmakat, serkenti az érrendszeren belüli mikrokeringést. Az orvosok gyakran ajánlják a megduzzadt alsó végtagok kezelésére is. Serkenti az anyagcserét, segíti a méregtelenítést, és a hölgyeket keserítő narancsbőr esetén is jótékony hatást fejt ki.

- Mi a levegőmasszázs, más néven pezsgőfürdő?

levegőmasszázs a természetes hőforrások elvén alapul, a berendezés a melegített légáramlást használja masszírozásra. A kád alján elhelyezett fúvókasorok levegőt fújnak a vízbe. A levegőmasszázs ellazít, enyhíti a testi-lelki feszültséget, relaxál.

Mi a fényterápia?

Fény- és színterápia esetében a hidromasszázs kádakban a víz közvetíti az adott színből kinyerhető energiát, és így a teljes bőrfelületen keresztül intenzíven jut szervezetünkbe. A zuhanykabinokban ugyanezt a gőz teszi.

Fényterápia. A színek jótékony hatása biztosítja a testünk-lelkünk harmóniáját.

-      Kék: a tisztaság, nyugtatja a testet és a lelket.

-      Sárga: a melegség, üdít, felvidít.

-      Zöld: a nyugalom, segíti a belső egyensúly fenntartását.

-      Piros: a szenvedély, serkenti a testet.

- Hogyan tartsuk tisztán és higiénikusan a hidromasszázs kádat?

A kád körül futó szerelvények tisztántartása elengedhetetlen a hidromasszázs kádak egészséges üzemeltetése érdekében, elkerülve a baktériumok és vírusok általi bőr- és egyéb fertőzéseket. A Méta Kft. által ajánlott tisztító és fertőtlenítő szerek bármely hidromasszázs kádhoz:

a, Activ Clean fertőtlenítő folyadék

b, Activ Clean fertőtlenítő tabletta

c, Activ Clean tisztító hab és adagoló pisztoly

a.- b. A fertőtlenítő folyadék illetve tabletta használata:

A kádat töltse fel vízzel úgy, hogy a vízszint a fúvókák felett legyen kb. 5 cm-re. Ezt követően öntsön a vízbe fertőtlenítő folyadékot (kb. 100-200ml) illetve fertőtlenítő tablettát (1 tabletta) , majd indítsa el a hidromasszász rendszert, mint fürdéskor. Pár perces járatás után állítsa le a rendszert, majd a kád vizét eressze le. Az eljárást célszerű kéthavonta egyszer elvégezni.

c. A tisztító hab és adagoló pisztoly használata:

Az flakont használat előtt jól rázza fel. Az adagoló fejet nyomja rá a flakon tetejére, majd a flakont tolja bele az adagoló pisztolyba. A flakont tartsa függőlegesen, úgy hogy a nyílás lefelé legyen. Ebben a helyzetben a pisztoly ravaszának segítségével nyomja bele a habot a fúvókákba, amíg a hidromasszázs rendszer csővezetéke meg nem töltődik teljesen habbal. Ezt követően hagyja 30 percig hatni a tisztító habot, majd töltse fel a kádat vízzel és indítsa el a hidromasszázs rendszert (pár percig), hogy a szennyeződések elhagyják a csőrendszert. Végül engedje le a kádból a vizet.

Fertőtlenítő- és tisztítószerek a MÉTA Kft-nél és viszonteladóinál megvásárolhatók.

- Ráültethető-e a csempe a kád illetve a zuhanykabin peremére?

Nem. Minden esetben a padlózatig csempézzünk, semmilyen esetben ne ültessük a kád illetve a zuhanytálca peremére a burkolatot, mert ez esetben a jótállás érvényét veszíti.